Utan vatten – inget liv

//Utan vatten – inget liv

Utan vatten – inget liv

Weleda bidrar till att värna och ta hänsyn till vår miljö och dess biologiska mångfald. Det gör vi genom att behandla våra medarbetare, samarbetspartners och samhället rättvist samt att bygga en etisk ekonomi som skapar värde. Det i sin tur skapar förutsättningar för miljö, social hållbarhet samt ekonomisk hållbarhet. Den kunskap vi har fått genom att driva ett hållbart företag i mer än 95 år gör vårt varumärke och våra produkter unika.

Hållbarhet för Weleda är inte bara våra rötter och identitet, eller förväntningarna på oss som företag, utan innefattar ansvaret för hela produktionskedjan från bönder, medarbetare och kunder, liksom effekterna på naturen och påverkan på samhället. Weledas primära fokus är att ge en positiv effekt på både människor och natur. Det handlar om viljan att ta ansvar för allt vi gör av alla inblandade.

Ett exempel är vår mandelodling i Alicante. Där odlas sötmandlar som pressas och blir till fin hudvänlig olja i Weledas hudvård. Dock kräver mandelodlingar vanligtvis en hel del bevattning och i en tid där vatten är en bristvara har Weleda beslutat att träden inte ska bevattnas i samma stora mängd som tidigare. Konsekvensen blir att skörden blir mindre. För att ändå uppmuntra bönderna till resursbesparingen så betalar Weleda ett högre kilopris så att de inte förlorar inkomst pga. av detta. Slutresultat blir en positiv effekt för fler parter; bönderna får en trygg inkomst, Weleda får mandelolja av finaste kvalitet och vattnet kan användas där behovet är större.

WaterAid
Vatten är det viktigaste livsmedlet för vår överlevnad. Att dagligen ha tillgång till rent vatten är en självklarhet för många av oss men tyvärr är det inte så för alla. Just nu blir även vi i Sverige påminda om torka och vattenbrist. Weleda vill verka för att fler ska få tillgång till rent vatten i världen och därför investerar vi i WaterAid projekt och deras arbete i bland annat Afrika och Asien. Genom att skänka pengar får en hel by tillgång till rent vatten. Vårt mål är att kunna försörja en skola med vatten och på så vis också stötta flickors skolgång då det visat sig vara en avgörande skillnad.

Var med du också!
För varje likes vi får i vår vattenkampanj skänker vi en krona till WaterAid.

Vatten och hudvård
Vatten är också något som huden behöver. Dels för att rensa kroppen inifrån på slaggprodukter men även för att huden behöver fukt. På sommaren svettas vi mer och solen torkar ut vår hud och gör den yttorr. Huden har en fukt- och fettbalans som behöver hållas på rätt nivå för att huden ska må bra och uppfylla sina viktiga funktioner som vårt största organ.

Men vatten i sig har snarare en omvänd effekt, det torkar ut huden. Det beror på att vattnet har ett högre pH-värde än vad som är önskvärt för vår hud vilket resulterar i att huden blir torr.

För att återfukta tillförs fukt till huden och det kan t.ex. göras med hjälp av en fuktkräm, ett serum, lotions eller ansiktsvatten. På sommaren är det till stor fördel att använda mer fuktbaserade hudvårdsprodukter.

I hudkrämer och serum är fukt (vatten, grönt te, aloe vera m.m.) förenat med någon typ av fett t.ex. vegetabilisk olja. Ofta är även pH-reglerande ämnen tillsatta t.ex. mjölksyra. Huden får då både fukt och fett som håller den sund, mjuk och smidig.

Ett ansiktsvatten återställer hudens pH-balans, ger huden lyster samt gör det lättare för huden att absorbera ett serum eller en hudkräm.

Tre tips på återfuktande hudvård
Sea Buckhorn Body Lotion
Citrus Body Lotion
Pomegranate Body Lotion

2018-03-13T13:29:29+00:00 1 juni 2017|Nyckelväxter|